7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

płatki owsiane
płatki ryżowe
czekolada gorzka
kakao
wiórki kokosowe
migdały

Przygotowanie:

Zalewamy wrzątkiem płatki i czekamy aż napęcznieją. Dodajemy roztopioną czekoladę, kakao i zmielone wiórki oraz migdały. Mieszamy. Wkładamy do formy i odstawiamy do lodówki. Po 2-3 godzinach masa stężeje i będzie można ją kroić na plastry/kawałki
Nadesłał(a) julianka, dnia: Jul 1, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Powinno być jeszcze masło żeby się kupy trzymało. Chyba, że czekolada ma takie same właściwości
~xxs Dec 16, 2013

ale slaby przepis
~Art Nov 28, 2013

wszystko daję zawsze na oko, zależnie od tego ile produktu chcę uzyskać. można na początek spróbować z małą porcją - pół szklanki płatków owsianych i pół ryżowych, reszte według uznania, zależy jak bardzo ma być słodkie.
julianka Sep 5, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Blok czekoladowy (lakto-wege)
Blok "czekoladowy" z kaszy jaglanej (wegańska)
Kaszanka czyli blok czekoladowy z herbatnikami (bez ograniczeń)
Blok (lakto-wege)
Zupa czekoladowa z płatkami owsianymi na ostro (wegańska)
Blok w waflu (wegańska)
Ciasto czekoladowe z cynamonem i kardamonem (na mące i płatkach owsianych) (bez ograniczeń)
Lody czekoladowo - czekoladowe (wegańska)
Śmietanka owsiana 10% (wegańska)
Krem czekoladowy (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas