7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos chrzanowo-jabłkowy

Sos zimny.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 jabłko
3 łyżki utartego chrzanu
3 łyżki majonezu lub śmietany
sok z cytryny
sól
cukier

Przygotowanie:

Jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, skropić sokiem z cytryny, połączyć z majonezem i chrzanem, doprawić. Zamiast majonezu można użyć śmietany.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa jabłkowo-chrzanowa (wegańska)
Sos chrzanowy (wegańska)
Sos jogurtowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos chrzanowy z otrębami (lakto-wege)
Sos majonezowo-chrzanowy (wegańska)
Kotlety ziemniaczane z sosem chrzanowym (ovo-wege)
Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń)
Sos chrzanowy na bazie zasmażki z mąki (lakto-wege)
Surówka z kalarepki z sosem śmietanowo-chrzanowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas