7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 3

tofu (ja dodałam 1/2 opakowania tofu wędzonego i całe opakowanie tofu z algami)
1 cebulka
2 pomidory
oliwa z oliwek albo olej do smażenia

sos:
1/2 opakowania zielonego sosu carry (do kupienia w
Evergreen).
1/2 puszki (200 ml) mleka kokosowego

szklanka czerwonego ryżu

Przygotowanie:

W osolonej wodzie gotujemy ryż - ok. 40 min.

Tofu, cebulkę i sparzone pomidory kroimy w kostkę. Tofu i cebulkę wrzucamy na patelnię, a gdy się podsmażą to wrzucamy pomidory. Osobno robimy sos.

W odrobinie oleju rozrabiamy sos z papryczek chili, dodajemy do niego mleko kokosowe i gotujemy ok. 1 minuty. Łączymy tofu z sosem. Podajemy z ugotowanym ryżem (można wszystko razem wymieszać).

Wskazówki i uwagi:

Sos idealnie nadaje się do warzyw z patelni, jak i do wegańskiego kababu.
Nadesłał(a) koszka, dnia: 2013-05-02 06:57:30.108
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ryż z warzywami i kotletami sojowymi lub tofu w sosie curry (wegańska)
Tofu w sosie curry (z woka) (wegańska)
Ryż curry z sosem pomidorowo-jogurtowym (lakto-wege)
Sos curry doprawiony tartym jabłkiem (np. z ryżem) (wegańska)
Okra i inne warzywa w sosie curry + ryż (wegańska)
Ryż curry z tofu, brokułami, imbirem i kiełkami fasoli mung (wegańska)
Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska)
Żółta sałatka z brązowym ryżem, papryką, kukurydzą, ananasem, mandarynką i sosem curry (bez ograniczeń)
Sos z nerkowców, silken tofu i curry (do makaronu, zapiekanek) (wegańska)
Gołąbki z ryżem i czerwoną fasolą w sosie pomidorowo - kokosowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas