7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Nadziewana papryka z grilla czyli MARSZ PO DOBRY FARSZ nr 2

Kontynuacja części 1. Przedstawiam Wam drugi farsz, którego bazą są ziemniaki z dodatkiem suszonych pomidorów, czarnych oliwek, migdałów... Zapraszam do czytania i smakowania!



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 lub 2 papryki (wedle zapotrzebowania) w dowolnym kolorze

farsz:
ziemniaki ugotowane w mundurkach, ostudzone, gotowe do obrania
czarne oliwki bez pestek wg uznania
migdały wg uznania
pestki dyni (odrobina) wg uznania
suszone pomidory
oliwa z przyprawami z suszonych pomidorów
zioła prowansalskie
sól
czosnek (świeży lub granulowany) wg uznania

Przygotowanie:

Gotujemy ziemniaki w mundurkach (najlepiej dzień wcześniej, żeby dobrze ostygły). Schłodzone obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy czarne oliwki pokrojowe w „krążki”, posiekane drobno migdały (ze skórą), pestki dyni (ilość wedle uznania), kilka drobno pokrojonych suszonych pomidorów, przyprawiony olej ze słoika od pomidorów, sypiemy sól, czosnek i zioła prowansalskie do smaku. Ja osobiście uważałabym z czosnkiem, żeby nie zabił reszty smaków.

Paprykę przekrawamy na pół, pozbywamy się gniazda nasiennego i wypełniamy farszem. Otulamy folią aluminiową i gotowe do grillowania!

Wskazówki i uwagi:

Uważajmy bardzo, aby spód papryki się nie przypalił, bo taka tendencja przy zbyt długim bytowaniu na grillu jest. Smacznego! :)
Nadesłał(a) agatalu, dnia: Apr 21, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Nadziewana papryka z grilla czyli MARSZ PO DOBRY FARSZ nr 1 (wegańska)
Nadziewana papryka z grilla czyli MARSZ PO DOBRY FARSZ nr 2 (wegańska)
Faszerowana papryka z fetą (z grilla) (lakto-wege)
Papryka nadziewana pastą serową (lakto-wege)
Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska)
Nadziewane bakłażany (z papryką i zieleniną) (wegańska)
Dolma, czyli warzywa nadziewane po arabsku (wegańska)
Farsz ze słodkiej kapusty do naleśników czyli krokietów (wegańska)
Papryka nadziewana serkiem wiejskim i serem owczym (lakto-wege)
Papryka nadziewana kukurydzą z serem, dymką i pomidorami (lakto-wege)
Papryka nadziewana kaszą gryczaną z pieczarkami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas