7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z kapustą włoską i soczewicą

Nazywam ją "gołąbkami w płynie"



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

1/2 średniej kapusty włoskiej
1/2 szklanki czerwonej soczewicy
średnia cebula
jeden ziemniak
łyżka pasty pomidorowej
łyżka oleju
sól, pieprz

Przygotowanie:

Gotujemy soczewicę w dużej ilości wody. W dużym rondlu szklimy cebulę. Dodajemy poszatkowaną kapustę i chwilę smażymy. Dodajemy pokrojonego ziemniaka i zalewamy odpowiednia ilością wody. Gotujemy ok 15 min. Pod koniec gotowania przeprawiamy, dodajemy pastę oraz ugotowaną soczewicę (wraz z wodą).

Wskazówki i uwagi:

Soczewicę można gotować razem z zupą. Robię to osobno bowiem często soczewica rozgotowywała się.
Nadesłał(a) Feria, dnia: Apr 13, 2013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Sprawdzone :)
Przepyszna :)
Doprawiłem ją dodatkowo czosnkiem granulowanym, chilli, dałem też szczyptę kurkumy i curry. Wcześniej dosypałem vegety, ale to było chyba niepotrzebne.
Zdecydowanie polecam :)
~qbl Oct 27, 2015

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa ziemniaczana z kapustą włoską (wegańska)
Zapiekanka z kapusty włoskiej (wegańska)
Czerwona kapusta z soczewicą (wegańska)
Kapusta biała z soczewicą (wegańska)
Soja zapiekana z kapustą włoską (ovo-wege)
Zupa z soczewicą i fasolką (wegańska)
Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege)
Zupa gryczana z orzechami włoskimi (wegańska)
Placki z czerwonej kapusty i ziemniaków z orzechami włoskimi (ovo-wege)
Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i orzechami włoskimi (wegańska & RAW)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas