7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pieczone warzywa korzenne na słodko

Do zrobienia tego dania zainspirowało mnie typowe angielskie bożonarodzeniowe danie: pieczona marchewka i pietruszka na słodko. Ja nieco urozmaiciłam ten przepis.



Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki: 2-4

3-4 ziemniaki
1 marchewka
1,5 buraczka średniej wielkości
pół dyni piżmowej
świeżo wyciśnięty sok z 1,5 pomarańczy
1-2 łyżki miodu
imbir suszony sproszkowany
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Wszystkie warzywa kroimy, polewamy oliwą z oliwek, miodem i wyciśniętym sokiem z pomarańczy, mieszamy. Dodajemy imbir w zależności od tego, ile lubimy. Warzywa, wraz z sokiem jaki powstanie, wykładamy na blachę wyłożoną folią kuchenną i pieczemy przez ok. 10 min, a później przestawiamy piekarnik na grilla - (jeżeli mamy taką opcje).

Pieczemy do momentu aż wszystkie warzywa będą miękkie i odrobinę przyrumienione z wierzchu.
Nadesłał(a) WegaPaniDomu, dnia: Mar 23, 2013
Źródło/autor przepisu: weganskapanidomu.blogspot.co.uk
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczone letnie warzywa (wegańska)
Pieczone warzywa z kuskusem i hummusem (wegańska)
Placuszki owsiane i słodkie lub kolorowe warzywa (bez ograniczeń)
Papryka, cukinia, bakłażan - warzywa pieczone na blasze (wegańska)
Pieczone warzywa korzeniowe z sosem musztardowym (wegańska)
Pieczone bataty (słodkie ziemniaki) (wegańska)
Korzenne sojacze (wegańska)
Korzenne placuszki drożdżowe (bez ograniczeń)
Korzenna zupa cebulowa. (wegańska)
Korzenna dynia z marchewką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas