7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

3 średnie ziemniaki
kawałek dyni (objętościowo mniej więcej tyle ile ziemniaków)
1/2 cebuli
sól i pieprz
zioła prowansalskie
olej do smażenia

Przygotowanie:

Obrane ziemniaki i dynię ścieramy na puree na tarce. Odlewamy od tej masy tyle soku, ile się da, żeby była w miarę sucha. Cebulę drobno kroimy w kostkę i dodajemy do masy. Doprawiamy i mieszamy.

Smażymy na rozgrzanym oleju ciągle mieszając aż puree będzie w miarę sztywne i rozciągliwe.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-03-10 23:41:59.199
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Puree dyniowo-ziemniaczane (wegańska)
Puree ziemniaczano-ryżowe (wegańska)
Puree ziemniaczano-szpinakowe (wegańska)
Ciasto dyniowe (wegańska)
Dyniowa słodycz (wegańska)
Farsz dyniowy (wegańska)
Gnocchi dyniowe (wegańska)
Puree ziemniaczane (lakto-wege)
Puree z brokułów (wegańska)
Puree z soczewicy (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas