7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

3 łyżki posiekanej szałwi
4 ząbki czosnku
1,5 l wywaru z warzyw
liść laurowy
tymianek
1 łyżka mąki
4 łyżki oleju słonecznikowego

do posypania:
- 6 łyżek tartego żółtego sera
- zielona pietruszka

Przygotowanie:

Czosnek rozetrzeć z solą, dodać do wywaru razem z liściem laurowym i tymiankiem, gotować ok. 5 min. Mąkę zrumienić na patelni bez tłuszczu, dodać olej, wymieszać, podprawić zupę.

Przed podaniem posypać serem i zieloną pietruszką. Podawać z grzankami lub paluszkami.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Dec 19, 2000
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zupa z szałwii jest świetna! U mnie była lekka przewaga smakowa czosnku, ale wyszło bosko! Jednak dobrze że mialam szałwię na oknie..:)
~Agahia Oct 20, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa ogórkowa (lakto-wege)
Zupa bakłażanowa (wegańska)
Zupa marchewkowa (wegańska)
Zupa czosnkowa 5 (lakto-wege)
Zupa z rydzów (lakto-wege)
Zupa minestra (lakto-wege)
zupa selerowa 1 (lakto-wege)
Zupa ziemniaczana (lakto-wege)
Zupa koperkowa (lakto-wege)
Zupa jabłkowa (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas