7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zapiekanka z kapusty włoskiej



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

4 liście kapusty włoskiej
2 marchewki
2 ziemniaki
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki przecieru pomidorowego
bułka tarta
mielony kminek (1/2 łyżeczki)
czosnek w proszku (łyżeczka)
sól i pieprz

Przygotowanie:

W dużej misce trzemy ziemniaki i marchewkę. Dodajemy oliwę, przecier i przyprawy. Mieszamy. Kapustę szatkujemy.
W naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo: masę warzywną, kapustę, bułkę tartą. Dwukrotnie. Wkładamy do piekarnika (na 180 st. C) na 45 minut.

Wskazówki i uwagi:

W wersji wegetariańskiej można dodać żółty ser.
Nadesłał(a) Feria, dnia: Dec 18, 2012
Źródło/autor przepisu: Metoda prób i błędów
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zapiekanka z ziemniaków i kapusty (lakto-wege)
Soja zapiekana z kapustą włoską (ovo-wege)
Zupa z kapustą włoską i soczewicą (wegańska)
Zupa ziemniaczana z kapustą włoską (wegańska)
Placki z czerwonej kapusty i ziemniaków z orzechami włoskimi (ovo-wege)
Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkiem i orzechami włoskimi (wegańska & RAW)
Kotlety z kaszy jaglanej i kapusty włoskiej (wegańska)
Jarzynka z kapusty włoskiej, papryki i marchewki (wegańska)
Kapuśniak z włoskiej kapusty, ziemniaków i innych jarzyn (wegańska)
Zapiekanka z ziemników i kapusty z grzybami (pod beszamelem) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas