7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 średnie czerwone cebule
crème fraîche - śmietana (co najmniej 30%), pojemnik 200-250 g
garść świeżego tymianku
1-1,5 łyżki musztardy francuskiej
oliwa/olej
pieprz świeżo mielony

Przygotowanie:

Cebule pokroić w cienkie plasterki i zeszklić na oliwie. Dodać świeży tymianek, wymieszać, a następnie dodać śmietanę. Mieszać, aż śmietana się rozpuści i dodać musztardę oraz przyprawić świeżym pieprzem (nie przesadzać z ilością).

Po minucie-dwóch sos jest gotowy.

Wskazówki i uwagi:

Ma wyrazisty smak. Dobry z samymi ziemniakami ;), ale nadaje się też do różnego rodzaju kotletów.
Nadesłał(a) EwaH, dnia: Nov 25, 2012
Źródło/autor przepisu: mama (na podstawie przepisu z programu tv)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Niebanalne pieczarki - zapiekany sos pieczarkowo-śmietanowo-musztardowy (lakto-wege)
Grzanki z wiejskiego chleba z bobem i świeżym tymiankiem (wegańska)
Sos musztardowy (wegańska)
Ryż z sosem pomidorowym i świeżym szpinakiem (wegańska)
Sos pomidorowy z tymiankiem i bazylią (wegańska)
Sos śmietanowo-chrzanowy (lakto-wege)
Sos pomidorowo-śmietanowy (lakto-wege)
Sos śmietanowo-pietruszkowy (lakto-wege)
Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska)
Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas