7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Wariacje na temat kukurydzy gotowanej w kolbach

Gotowanej kukurydzy nie trzeba przedstawiać. Oprócz wersji klasycznej, z masłem i solą, można też jeść ją nieco inaczej.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

kolby kukurydzy
woda
sól
cukier

- wersja 1)
chili w proszku
parmezan

- wersja 2)
masło orzechowe (ok. łyżki na kolbę)
sól
po szczypcie przypraw: papryki słodkiej, chili, curry i cebuli suszonej

Przygotowanie:

Kukurydzę gotujemy w wodzie z 2 łyżeczkami soli i 1 łyżce cukru na 2-3 kolby.

W wersji pierwszej kukurydzę po prostu posypujemy chili i parmezanem.

W wersji drugiej mieszamy masło orzechowe z przyprawami i smarujemy nim kolbę. Możemy też najpierw posmarować, a potem posypać, jak kto woli. Kukurydzę zajadamy. Smacznego :)
Nadesłał(a) kasumi90, dnia: 2012-09-17 20:14:57.538
Źródło/autor przepisu: Wersja z parmezanem i chili jest pomysłu mojej koleżanki, z masłem orzechowym i przyprawami - moja
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kukurydza gotowana w kolbach (wegańska)
Wariacje na temat sałatki nicejskiej (z tofu wędzonym) (wegańska)
Pilaw - moja wariacja (lakto-wege)
Sos beszamelowy - wariacje (lakto-wege)
Mrożenie kukurydzy (wegańska)
Zupa z kukurydzy (wegańska)
Kotlety z kukurydzy (wegańska)
Selerowa wariacja - sałatka ze smażonym selerem i winegretem (ovo-wege)
Zupa krem ze świeżych warzyw - 10 wariacji (wegańska)
Ryżowo-pieczarkowa wariacja na soczewicę na sypko (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas