
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Wariacje na temat kukurydzy gotowanej w kolbachGotowanej kukurydzy nie trzeba przedstawiać. Oprócz wersji klasycznej, z masłem i solą, można też jeść ją nieco inaczej.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:kolby kukurydzy
woda sól cukier - wersja 1) chili w proszku parmezan - wersja 2) masło orzechowe (ok. łyżki na kolbę) sól po szczypcie przypraw: papryki słodkiej, chili, curry i cebuli suszonej Przygotowanie:
Kukurydzę gotujemy w wodzie z 2 łyżeczkami soli i 1 łyżce cukru na 2-3 kolby.
W wersji pierwszej kukurydzę po prostu posypujemy chili i parmezanem. W wersji drugiej mieszamy masło orzechowe z przyprawami i smarujemy nim kolbę. Możemy też najpierw posmarować, a potem posypać, jak kto woli. Kukurydzę zajadamy. Smacznego :)
Nadesłał(a) kasumi90,
dnia: Sep 17, 2012
Źródło/autor przepisu: Wersja z parmezanem i chili jest pomysłu mojej koleżanki, z masłem orzechowym i przyprawami - moja
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kukurydza gotowana w kolbach (wegańska)Wariacje na temat sałatki nicejskiej (z tofu wędzonym) (wegańska) Pilaw - moja wariacja (lakto-wege) Sos beszamelowy - wariacje (lakto-wege) Mrożenie kukurydzy (wegańska) Zupa z kukurydzy (wegańska) Kotlety z kukurydzy (wegańska) Selerowa wariacja - sałatka ze smażonym selerem i winegretem (ovo-wege) Zupa krem ze świeżych warzyw - 10 wariacji (wegańska) Ryżowo-pieczarkowa wariacja na soczewicę na sypko (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |