7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Quinoa z czarną fasolą, cukinią, papryką i cebulą

Quinoa, czyli ziarno komosy ryżowej. Źródło pełnowartościowego białka oraz witamin i minerałów. Jest bezglutenowa i zawiera niski indeks glikemiczny.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

100-200 g quinoy (w zależności od potrzeb)
1-1i1/2 szklanki czarnej fasoli
2 cukinie
3 papryki
1-2 cebule
2-3 ząbki czosnku
przyprawy do smaku
olej kokosowy
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Fasole namaczam na noc. Następnego dnia gotuję do miękkości z dodatkiem soli.

Quinoę gotuję podobnie do ryżu: przepłukuję bieżącą wodą na sitku i odsączam. Wrzucam do wody, doprowadzam do wrzenia i gotuję około 15 minut.

Pozostałe warzywa siekam w kostkę i podsmażam na oliwie, dodaję olej kokosowy i przyprawy. Na koniec wrzucam ugotowaną fasolę i dokładnie mieszam.

Nakładam na talerz quinoę, następnie warzywa i wcinamy ;)
Nadesłał(a) grubcieen, dnia: 2012-09-11 07:12:50.486
Źródło/autor przepisu: http://weganizacja.blogspot.co.uk/2012/09/quinoa-z-czarna-fasola-cukinia-papryka.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Leczo z czarną fasolą (wegańska)
Quinoa z pieczarkami i cebulą na winie (wegańska)
Quinoa + brokuł z porem i papryką (wegańska)
Gallopinto - ryż z czarną fasolą (wegańska)
Quinoa ze smażoną marchewką, papryką i innymi warzywami (wegańska)
Papryka faszerowana cukinią (wegańska)
Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska)
Chili z cukinią, czerwoną fasolą i tofu (wegańska)
Zupa jarzynowa z cukinią, fasolą i curry (wegańska)
Pomidorowe risotto z cukinią i papryką (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas