
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Quinoa z czarną fasolą, cukinią, papryką i cebuląQuinoa, czyli ziarno komosy ryżowej. Źródło pełnowartościowego białka oraz witamin i minerałów. Jest bezglutenowa i zawiera niski indeks glikemiczny.
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:100-200 g quinoy (w zależności od potrzeb)
1-1i1/2 szklanki czarnej fasoli 2 cukinie 3 papryki 1-2 cebule 2-3 ząbki czosnku przyprawy do smaku olej kokosowy oliwa do smażenia Przygotowanie:
Fasole namaczam na noc. Następnego dnia gotuję do miękkości z dodatkiem soli.
Quinoę gotuję podobnie do ryżu: przepłukuję bieżącą wodą na sitku i odsączam. Wrzucam do wody, doprowadzam do wrzenia i gotuję około 15 minut. Pozostałe warzywa siekam w kostkę i podsmażam na oliwie, dodaję olej kokosowy i przyprawy. Na koniec wrzucam ugotowaną fasolę i dokładnie mieszam. Nakładam na talerz quinoę, następnie warzywa i wcinamy ;) ![]() Źródło/autor przepisu: http://weganizacja.blogspot.co.uk/2012/09/quinoa-z-czarna-fasola-cukinia-papryka.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Leczo z czarną fasolą (wegańska)Quinoa z pieczarkami i cebulą na winie (wegańska) Quinoa + brokuł z porem i papryką (wegańska) Gallopinto - ryż z czarną fasolą (wegańska) Quinoa ze smażoną marchewką, papryką i innymi warzywami (wegańska) Papryka faszerowana cukinią (wegańska) Papryka nadziewana ryżem i fasolą (wegańska) Chili z cukinią, czerwoną fasolą i tofu (wegańska) Zupa jarzynowa z cukinią, fasolą i curry (wegańska) Pomidorowe risotto z cukinią i papryką (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |