7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Smażony kalafior z ryżem

Średnia ocena: [4.8 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [5]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

świeży kalafior
torebka białego ryżu
przyprawa kebab-gyros
sól
3 łyżki sosu sojowego
olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Kalafior myjemy, oczyszczamy z liści i dzielimy na różyczki. Gotujemy ok. 3-4 minuty w lekko osolonej wodzie.
3. Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy ugotowany kalafior, posypujemy obficie przyprawą do kebaba i dokładnie mieszamy. Smażymy, aż odparuje cała woda.
4. Do kalafiora dodajemy ugotowany ryż, dodajemy 3 łyżki sosu sojowego, mieszamy i smażymy, aż ryż lekko zbrązowieje.

Smacznego :)
Nadesłał(a) tetisheri, dnia: Jun 12, 2012
Źródło/autor przepisu: Sylwia Mentek
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Świetne połączenie przypraw z kalafiorem. Danie smaczne i proste, polecam ;)
Pitou Jul 15, 2015

Nie miałam przyprawy do kebaba, dodałam inne i wyszło super!
goja_b Dec 7, 2014

Nie miałam przyprawy do kababa, dodałam różne przyprawy i wyszło super!
goja_b Dec 7, 2014

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Smażony kalafior z sosem jogurtowym (bez ograniczeń)
Pikantny ryż smażony z brokułami i marchewką (wegańska)
Ryż smażony z cukinią, kurkumą i czosnkiem (wegańska)
Brązowy ryż z kalafiorem w sosie serowym (lakto-wege)
Pulao czyli ryż z kalafiorem, marchewką i kukurydzą (wegańska)
Kalafior w cieście (ovo-wege)
Leczo z kalafiorem (wegańska)
Kalafior z pszenicą (wegańska)
Kalafior z patelni (wegańska)
Makaron smażony z cukinią (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas