7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kartoflanka z warzywami i pieczarkami



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 2

2 spore ziemniaki
1/2 dużej marchwi
6 pieczarek
1/3 pietruszki
kawałek selera
1 cebula
2 kostki warzywne
mąka
śmietana
pieprz
ziele angielskie
listek laurowy
kminek
olej
około litra wody

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w krążki i poddusić na oleju z pokrojonymi pieczarkami. Pozostałe warzywa (oprócz ziemniaków) zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do pieczarek z cebulą i chwilę poddusić. Zalać wodą z kostkami warzywnymi i przyprawami oraz pokrojonymi w kostkę ziemniakami, gotować do miękkości, zaprawić odrobiną mąki rozmieszanej z wodą i śmietaną.
Nadesłał(a) araksol, dnia: Jun 7, 2012
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Calzone z pieczarkami i warzywami (wegańska)
Penne z pieczarkami i warzywami (wegańska)
Pikantna kartoflanka z tofu i czosnkiem (lakto-wege)
Szybki kuskus z papryką, pieczarkami i innymi warzywami (wegańska)
Stir fry z zielonych warzyw z pieczarkami i tofu (wegańska)
Cukinia faszerowana soją, warzywami i pieczarkami (wegańska)
Pasta zielona kartoflanka z groszkiem i czosnkiem (wegańska)
Pasztet sojowy z pieczarkami, tofu, kiszoną kapustą i warzywami (wegańska)
Fasolka szparagowa duszona z cukinią, pieczarkami i innymi warzywami (wegańska)
Potrawa węgierska - mix warzyw z kapustą i pieczarkami duszony w pomidorach (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas