7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 2

2 szklanki ulubionego makaronu
1 marchew
1/2 pietruszki
papryka
kawałek selera
duża cebula
tymianek
sól
pieprz
łyżka oleju
śmietana
ser żółty - opcjonalnie

Przygotowanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie.

Na patelnię z odrobiną oleju wrzucić poszatkowane warzywa i smażyć, od czasu do czasu podlewając wodą. Gdy warzywa będą miękkie - należy doprawić je delikatnie i obficie posypać ziołami, a następnie dodać śmietanę - nie za dużo; tak aby powstał sos łączący warzywa.

Można posypać startym serem.
Nadesłał(a) araksol, dnia: 2012-05-24 14:15:01.78
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

zrobione:)Jedzonko wyśmienite,dzięki za przepis:)
webbisia 2013-03-12 11:51:13.664

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zielone warzywa duszone z makaronem (bez ograniczeń)
Warzywa z fasolą do makaronu (wegańska)
Pory duszone w śmietanie (lakto-wege)
Bakłażany duszone w śmietanie (lakto-wege)
Duszone warzywa z ciecierzycą i jogurtem (lakto-wege)
Duszone warzywa w zapiekanej bułce (wegańska)
Warzywa sezamowe z makaronem sojowym (wegańska)
Buraki duszone z kminkiem w śmietanie (lakto-wege)
Sos: kurki duszone ze śmietaną i koperkiem (lakto-wege)
Dynia duszona z pomidorami (w śmietanie lub bez) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas