7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Spaghetti tri colores

Naprawdę da się zrobić w 10 minut:)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

makaron (ja robiłam wstążki, ale chyba spaghetti lepszy)
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
łyżka drobno pokrojonej czerwonej papryki
jedno suszone chili bez pestek (albo mniej jak nie lubimy ostrego)
łyżka natki pietruszki

parmezan - opcjonalnie

Przygotowanie:

Pokroić drobno paprykę i chili, czosnek na cienkie plasterki, pietruszkę posiekać. Zagotować dobrze posoloną wodę, wrzucić makaron i w czasie jak się gotuje wlać chlust oliwy na małą patelnię, wrzucić paprykę, chili i czosnek i na małym ogniu smażyć przez jakieś 5 minut, ma się zrobić trochę miększe, ale nie brązowe.

Odcedzić makaron, wymieszać w misce z oliwą papryką, czosnkiem i natką i jak ktoś chce - parmezanem.

Wskazówki i uwagi:

Przełożyć z miski na talerz :-p Znakomite jak wrócimy głodni z pracy i nie mamy obiadu. Albo z zakupów. Albo ze spaceru :)
Nadesłał(a) zsz, dnia: 2012-05-19 22:03:58.154
Źródło/autor przepisu: jadłam coś podobnego w restauracji
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Diabelskie spaghetti [Spaghetti indiavolati] (wegańska)
Spaghetti cebulowe (lakto-wege)
Lazurowe spaghetti (lakto-wege)
Spaghetti z boczniakami (lakto-wege)
Spaghetti Habanero (wegańska)
"Spaghetti" z cukinii (wegańska)
Spaghetti z dynią (wegańska)
Spaghetti z tofu i pesto (lakto-wege)
Makaron spaghetti z ziołami (lakto-wege)
Spaghetti z cukinią i ciecierzycą (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas