7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa pieczarkowa z mlekiem zwykłym i skondensowanym



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

250 g świeżych pieczarek
40 g margaryny
40 g mąki
0,5 litra mleka
0,5 litra wywaru warzywnego
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżki mleka skondensowanego
1 łyżeczka posiekanej zielonej pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Pieczarki umyć, odsączyć i pokroić w plasterki. Tłuszcz roztopić w garnku, podsmażyć na nim pieczarki, oprószyć je mąką i jeszcze krótko smażyć.

Zawartość garnka zalać mlekiem i wywarem, podgotować. Dodać sól i pieprz do smaku, domieszać mleko skondensowane. Posypać zieloną pietruszką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-10-17 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 10/2000 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Domowe batoniki musli na mleku skondensowanym (lakto-wege)
Zupa pieczarkowa z grzankami (lakto-wege)
Błyskawiczna zupa pieczarkowa (wegańska)
Zupa pieczarkowa z ziemniakami (wegańska)
Zupa porowa z mlekiem (lakto-wege)
Zupa pieczarkowa z papryką i ziołami (bez ograniczeń)
Zupa pieczarkowa z serowymi kluseczkami (bez ograniczeń)
Kono-zupa pieczarkowo-maślana (lakto-wege)
Zupa pieczarkowa z kaszą jęczmienną (wegańska)
Zupa cytrynowa zabielana mlekiem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas