7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron z cukinią i orzechami włoskimi

Szybki, łatwy i smaczny

Średnia ocena: [3.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: 2

makaron gryczany (bo zdrowy, smaczny i gotuje się 3 minuty! ale może być inny)
mała cukinia (nawet nie cała)
1-2 cebule
orzechy włoskie
pomidor (ma być dodatkiem, więc nie dużo, by nie zdominował smaku)
opcjonalnie: zielona pietruszka, świeża bazylia (ja przyprawiłam tylko solą i dużą ilością pieprzu)
masło (ew. oliwa)
czosnek (świeży)

Przygotowanie:

Na maśle (wtedy lepszy smak) podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka, po chwili dorzucamy cukinię (pokrojoną w cienkie plastry) - podsmażamy i od razu solimy.

Drobniutko kroimy pomidora i dodajemy do w.w., po chwili dorzucamy posiekany czosnek, ale nie smażymy go za długo. Na koniec dodajemy posiekane orzechy.

Mieszamy od razu z makaronem. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i świeżą bazylię (oczywiście jak mamy ;)

Wskazówki i uwagi:

Można użyć dowolnych przypraw do smaku, ale to zestawienie smakowe moim zdaniem oprócz soli i pieprzu nic nie potrzebuje :)
Nadesłał(a) polciaaa, dnia: Oct 29, 2011
Źródło/autor przepisu: moja głowa
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron z orzechami (wegańska)
Makaron z cukinią (wegańska)
Zupa cytrynowa z orzechami włoskimi (lakto-wege)
Omlet z porami i orzechami włoskimi (ovo-wege)
Krokiety ziemniaczane z orzechami włoskimi (wegańska)
Naleśniki z brzoskwiniami i orzechami włoskimi (wegańska)
Zupa gryczana z orzechami włoskimi (wegańska)
Banany z grilla z orzechami włoskimi (wegańska)
Sałatka z buraka z orzechami włoskimi (wegańska)
Makaron z pomidorem i cukinią (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas