7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 kg ziemniaków
ok. 2 szklanki mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej parówki wegańskie (opcjonalnie) łyżka granulatu sojowego (lub pocięty drobno kotlet sojowy) Przygotowanie:Połowę ziemniaków ugotować i rozgnieść lub przepuścić przez maszynkę. Drugą połowę ziemniaków zetrzeć na drobnej tarce. Połączyć ziemniaki gotowane z surowymi i dodać łyżkę mąki ziemniaczanej oraz tyle mąki, by ciasto było zwarte i łatwe do formowania. Wyrabiamy dość szybko, bo ziemniaki wciągają mąkę i jeśli wyrabiamy długo – dodamy za dużo mąki i pyzy będą twarde.
Z ciasta formujemy podłużne kluski w środku umieszczając kawałek parówki wegańskiej. Gotujemy w osolonej wodzie. (Można też zrobić same pyzy, bez nadzienia – wtedy smaczne są odsmażane na oleju.) Granulat sojowy zalewamy wrzątkiem, odcedzamy, dodajemy odrobinę soli i pieprzu i smażymy na oleju. Pyzy gotujemy 5 min., wyjmujemy łyżką cedzakową, układamy na talerzu i polewamy olejem ze skwarkami z granulatu sojowego.
Nadesłał(a) agnmid,
dnia: Oct 9, 2011
Źródło/autor przepisu: http://badzweganinem.blox.pl/2011/02/Pyzy-weganskie.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pyzy (wegańska)Pyzy drożdżowe z kuchenki mikrofalowej (wegańska) Wegański ser (wegańska) Jajka wegańskie (wegańska) Zebra wegańska (wegańska) Biszkopt wegański (wegańska) Wegańskie bezy (wegańska) Wegański piernik (wegańska) Wegańska lasagne (wegańska) Faworki wegańskie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |