7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Papryka zapiekana z jajami i kaparami

Szybkie, proste i syte danie :)



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: 1-3

W zależności od liczby porcji:
papryka (1-2 szt./os.)
jaja (2 szt./papryka)
kapary w zalewie
oliwa
masło
rozmaryn, zioła prowansalskie, pieprz

Przygotowanie:

Papryki kroimy wzdłuż na pół, oczyszczamy. Polewamy wewnątrz oliwą, posypujemy ziołami i pieprzem. Nie solić! Połówki papryk podpiekamy ok. 10-15 min w piekarniku (160-180 st.) aż lekko zmiękną.

Do każdej połówki papryki wbijamy jajko (jeżeli papryka jest bardzo duża, zmieszczą się w niej nawet 2 jajka). Na wierzch kładziemy 6-8 kaparów i płaską łyżeczkę masła, aby jajko nie wysuszyło się zbytnio z wierzchu. Zapiekamy do ścięcia się jajek, czyli ok. 10-15 min. w 180 st. C.

Wskazówki i uwagi:

Nie polecam solić potrawy, gdyż według mnie kapary ze słoiczka są wystarczająco słone, by nadać odpowiedni smak całości.
Nadesłał(a) hugable, dnia: 2011-08-28 11:16:52.771
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Cebula zapiekana z jajami (lakto-wege)
Papryka duszona z cykorią i kaparami (wegańska)
Sałatka makaronowa z papryką, winegretem i kaparami (wegańska)
Ciecierzyca zapiekana z papryką i winogronami (wegańska)
Makaronowa sałatka śródziemnomorska z papryką, pomidorami, oliwkami i kaparami (wegańska)
Kalafior zapiekany pod parmezanem z pomidorem i papryką (lakto-wege)
Paella wegetariańska z papryką i pieczarkami (zapiekana) (wegańska)
Makaron z pieczarkami, groszkiem i papryką zapiekany pod serem (lakto-wege)
Dip chrzanowy z kaparami (wegańska)
Bakłażany faszerowane z oliwkami i kaparami (ovo-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas