7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pasztet z cukinii - przepis babci



Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

1 duża cukinia
1,5 szklanki bułki tartej
1 cebula
20 dag sera żółtego
1-2 marchewki
4 jaja
1/2 szklanki oleju
natka pietruszki (2 pęczki)
2 łyżeczki: soli, pieprzu, przyprawy typu "warzywko"

Przygotowanie:

Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odstawić do odsączenia, Na tej samej tarce zetrzeć marchew i cebulę, drobno pokroić pietruszkę. Wszystkie składniki wsypać do miski.

Dodać bułkę tartą, olej, żółtka jaj, przyprawy i dokładnie wymieszać. Białka ubić na pianę i wlać do miski. ser żółty zetrzeć na tarce i dodać do tego wszystkiego.

Wszystko należy dokładnie wymieszać. Przelać do blachy wcześniej wysmarowanej masłem /oliwą i posypaną bułką tartą.

Piec ok. 70 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Nadesłał(a) bylejakosc, dnia: Aug 28, 2011
Źródło/autor przepisu: babcia : )
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Fajny, wilgotny. Trochę mi się przypalil, dalabym na 60-65 minut. Zamiast natki dałam jarmuż, też ok.
mańka Sep 13, 2016

Wypróbowałam przepis i muszę przyznać, że rewelacyjny! Pasztet wyszedł aromatyczny, miękki i smaczny, a warzywa doskonale imitują w nim mięso :-)
~Karolina Aug 20, 2016

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pasztet z cukinii i sera żółtego (bez ograniczeń)
Kremówka (od babci) (bez ograniczeń)
Makaroniki Babci Uli (bez ograniczeń)
Czekoladowe ciasto babci (bez ograniczeń)
Pierogi ruskie jak od babci (wegańska)
Żur lub żurek Babci Jutki (wegańska)
Zupa zacierkowa Babci Jasi (wegańska)
Gofry - precyzyjny przepis (bez ograniczeń)
Chleb - przepis uniwersalny (wegańska)
Gazpacho - przepis ogólny (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas