7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Farsz cukiniowo-pieczarkowy (np. do naleśników)

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 średnia cukinia (albo 1/2 dużej)
250 g pieczarek
1 duża cebula
sól
inne przyprawy (u mnie była bazylia i pieprz)
olej do smażenia

Przygotowanie:

Na tarce na dużych oczkach ucieramy cukinię i pieczarki. Kroimy cebulę. Wszystko razem dusimy na patelni dodając naszych przypraw. Ja dusiłam dopóki nie byłam zadowolona z efektu (jakieś 20 min.).

Mamy gotowy farsz. Naleśniki zawijamy jaką tylko potrafimy techniką i pozostaje tylko rzec smacznego.

Wskazówki i uwagi:

Do ciasta na naleśniki dodaję łyżeczkę-dwie kurkumy. Ciasto zyskuje fajny kolor.
Nadesłał(a) Surri, dnia: 2011-08-09 17:10:42.711
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Farsz zastosowany do pasztecików z ciasta francuskiego. Bardzo dobre :)
sunflower_ren 2018-06-24 22:33:46.758

Naprawdę bardzo dobre, tylko ja dałam świeżą bazylię i oregano i sól i pieprz i czosnek granulowany. Trochę mi czegoś ostrego brakowało. Ale to kwestia doprawienia. No, a naleśniki robiłam na oko z wody, mąki, oleju (kapka) i tu też dodałam czosnek,sól, no i tę kurkumę :). Naprawdę pyszne!
~Ilona 2011-08-29 14:10:03.695

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Naleśnik z farszem pieczarkowo-serowym (bez ograniczeń)
Naleśniki z farszem szpinakowo-pieczarkowym (bez ograniczeń)
Pieczarkowa wariacja na soczewicę - pasta lub farsz do naleśników (wegańska)
Placki cukiniowo-pieczarkowo-twarogowe (bez ograniczeń)
Lasagne pieczarkowo-paprykowo-cukiniowa (wegańska)
Pokrzywowy farsz do naleśników (bez ograniczeń)
Farsz do naleśników z soczewicy (wegańska)
Kurki jako farsz do naleśników (wegańska)
Smaczny sos cukiniowo-pieczarkowo-marchwiowy (lakto-wege)
„Lasagne” cukiniowe z farszem z kaszy i szpinakowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas