7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Gofry obiadowe pełnoziarniste

Ta wersja gofrów średnio nadaje się do jedzenia na słodko - ja robię je, kiedy zabraknie mi w domu chleba lub na obiad i podaję z warzywami (smakowo dobrze się komponują z ogórkami). Świetne są również jako prowiant wycieczkowy.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 5 osób

1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej (część mąki można zastąpić otrębami)
1/2 łyżki mąki sojowej (niekoniecznie)
1/2 łyżeczki sody
1 łyżka masła orzechowego (u mnie bez soli i cukru) (niekoniecznie)
1/2 szklanki mleka sojowego naturalnego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki razem wymieszać i piec w gofrownicy na złoty kolor.
Nadesłał(a) MoonLady, dnia: 2011-07-27 16:44:16.188
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Gofry bananowe (wegańska)
Gofry z budyniem (bez ograniczeń)
Gofry waniliowe (bez ograniczeń)
Gofry beztłuszczowe (bez ograniczeń)
Gofry maślane (bez ograniczeń)
Gofry z otrębami (bez ograniczeń)
Sałatka a la Anetek - obiadowa 6 (ovo-wege)
Gofry migdałowo-owsiane (bez ograniczeń)
Marcepanowe gofry orkiszowe (bez ograniczeń)
Gofry - precyzyjny przepis (bez ograniczeń)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas