7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasta prowansalska z ciecierzycyPasta do smarowania pieczywa - ładnie wygląda, pachnie i smakuje.
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka suchej ciecierzycy
cząber liść laurowy 0,5 dużego lub 1 mały pomidor kilka łyżek oliwy 2-3 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól pieprz ew. coś ostrego (np. pieprz cayenne lub sos chili) Przygotowanie:Ciecierzycę namoczyć na ok. 8 godzin. Następnie ugotować do miękkości w świeżej wodzie z dodatkiem cząbru i liścia laurowego (bez soli). Odcedzić, zostawiając trochę wody z gotowania.
Pomidora pokroić na ćwiartki, wykroić zielone części, zmiksować w malakserze / blenderze razem z ciecierzycą, oliwą, czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Jeśli masa jest za gęsta, dodać kilka łyżek wody z gotowania ciecierzycy. Doprawić solą i pieprzem. Można też dodać trochę czegoś ostrego (np. pieprz cayenne lub sos chili), jak kto lubi. Wskazówki i uwagi:Podejrzewam, że pasta byłaby dobra także z odrobiną papryki, cebulki, oliwek... Wszelkie wariacje miło widziane.
Nadesłał(a) joa,
dnia: Jul 24, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
Pewnie tak, to wlasnie jest ciecierzyca gotowana
~ksz Jul 24, 2011 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pasta do chleba z ciecierzycy (wegańska)Bakaliowa pasta z ciecierzycy (wegańska) Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (wegańska) Dziecięca pasta z soczewicy/ ciecierzycy (wegańska) Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów (wegańska) Pasta z ciecierzycy i selera naciowego (wegańska) Prowansalskie ratatouille (wegańska) Hummus, czyli pasta z ciecierzycy + tahini (wegańska) Pasta portowa z ciecierzycy i wędzonego tofu (wegańska) Słodka pasta do pieczywa z ciecierzycy i bakalii (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
bedzie o wiele szybciej :)
agnmid Jul 24, 2011