
7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
w tym 4924 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:Śliwki suszone 10 dag
Jabłka suszone 10 dag Gruszki suszone 10 dag Mąka pszenna 2 dag Cynamon 1 płaska łyżeczka Śmietana 1 szklanka Cukier 10 dag Sól Przygotowanie:Owoce suszone opłukać i namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie na 12 godzin. Po upływie tego czasu ugotowac w tej samej wodzie, w której się moczyły. Owoce powinny być przykryte taką ilością wody, aby swobodnie się mogły w niej gotować, lecz powinno być jej mniej niż kompotu.
W trakcie gotowania lekko posolić i dodać cukier oraz cynamon do smaku. Do ugotowanych owoców wlać zawiesinę z mąki i wody, i ponownie zagotować. Odstawić z ognia i połączyć z zahartowaną śmietaną. Ostatecznie przyprawić do smaku. Podawać na cieplo lub na zimno. Jako dodatek zastosować można ziemniaki z wody, pieczywo, kluski z bułek lub kluski ziemniaczane (knedle). Wskazówki i uwagi:Potrawa ta podawana jest czasem na Wigilię.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Nowości:Kotlety z zielonej soczewicy (wegańska)Makaron z dynią i pieczarkami (lakto-wege) Ostra soczewica na pomidorach (wegańska) Indyjski miszmasz z batatem (wegańska) Biszkopciki jaglane (bezglutenowe) (wegańska) Qatayef - drożdżowe placuszki z Egiptu (lakto-wege) Ciasto orkiszowo-owsiane z owocami (wegańska) Hawajska surówka (wegańska) Grofu, czyli tofu z grochu (wegańska) Białe papryki z nadzieniem soczewicowo ryżowym w sosie pomidorowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |