7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jogurtowo-musztardowy sos z chilli i curry

Sos pasuje do tofu, kotletów warzywnych, może służyć jako dip.

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2-3 łyżki gęstego, naturalnego jogurtu
1,5-2 łyżki musztardy
1 żółtko (opcjonalnie)
1 łyżeczka curry
1 łyżeczka chilli lub 1 cm suszonej peperoncino
0,5 łyżeczki białej, mielonej gorczycy

Przygotowanie:

Wszystkie składniki wymieszać w blenderze.

Jeśli wybieramy opcję ręczną, rozgniatamy żółtko, peperoncino szatkujemy najdrobniej jak się da, wszystkie składniki mieszamy na jednolitą masę.

Wskazówki i uwagi:

Można pominąć żółtko - smak nie straci aż tak wiele na tym zabiegu ;)
Nadesłał(a) ruda_gorzka, dnia: 2011-05-22 16:58:19.964
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z brokułem w sosie jogurtowo-musztardowym (lakto-wege)
Ciecierzyca w sosie musztardowym z curry, inna niż zwykle (wegańska)
Ryż curry z sosem pomidorowo-jogurtowym (lakto-wege)
Sos musztardowy (wegańska)
Sos jogurtowy (lakto-wege)
Sałatka z brokułów z sosem chilli (wegańska)
Gotowane ogórki w sosie musztardowym (wegańska)
Jajka w sosie musztardowym lub chrzanowym (bez ograniczeń)
Sos musztardowy na bazie żółtka (ovo-wege)
Sos musztardowo-rodzynkowy z czosnkiem (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas