7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Pieczarki faszerowane jajkiem

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 2 osób

6 dużych pieczarek
cebula
2 jajka
łyżka chudej śmietany
łyżeczka natki pietruszki
sól
pieprz
łyżeczka oliwy do smażenia

Przygotowanie:

1. Ogonki pieczarek posiekać i podsmażyć na oliwie z pokrojoną cebulą.
2. Jajka ugotować na twardo, rozgnieść widelcem, wymieszać z cebulą i ogonkami pieczarek, dodać śmietanę i posiekaną pietruszkę, przyprawić.
3. Masą nafaszerować kapelusze pieczarek, upiec w piekarniku (ok. 15 minut) lub na patelni bez tłuszczu.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jun 30, 2000
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 6/2000
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Dobre :)
~Włodek Jun 7, 2012

moga byc ale nie lubie tego
~kozak Jan 28, 2012

Dzisiaj wypróbuję :) Zapowiada się smakowicie :)
~Eliza Dec 31, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Jaja faszerowane pieczarkami (ovo-wege)
Panierowane i faszerowane pieczarki (ovo-wege)
Kotleciki z pieczarek i jajek (ovo-wege)
Pieczarki pieczone i faszerowane rokpolem (lakto-wege)
Pieczarki faszerowane pomysłem własnym (wegańska)
Pieczarki faszerowane doprawione czosnkiem (wegańska)
Pieczarki faszerowane z dodatkiem natki (wegańska)
Pieczarki faszerowane tofu z cebulką (wegańska)
Pomidory faszerowane twarogiem z jajkiem i natką (bez ograniczeń)
Koper włoski (fenkuł) faszerowany pieczarkami z parmezanem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas