7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Domowe chipsy ziemniaczane

Średnia ocena: [5.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2-3

ziemniaki 5 sztuk
sól 1/2 łyżeczki
zioła prowansalskie 3 szczypty
ostra papryka w proszku 1/2 łyżeczki
olej do smażenia 1 litr

Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy na plasterki - nie jest to łatwe, bo plasterki mają być bardzo cieniutkie, praktycznie przezroczyste. Następnie takie plasterki wrzucamy do miseczki z mieszanką soli, ziół oraz papryki i dokładnie nacieramy. Odstawiamy na 15 minut.

W tym czasie rozgrzewamy olej i smażymy chipsy na głębokim oleju.
Nadesłał(a) agnmid, dnia: Apr 28, 2011
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Niebawem wypróbuję~!
~Selena2 Aug 19, 2013

bardzo dobry pomysł
na następny raz sprubuje
mozna tez na tarce do krojenia plastrow
agnmid Nov 7, 2011

Myśle że dobrym sposobem na zrobienie takich cienkich plasterków,będzie użycie obieraczki zamiast noza :)
~amanda3601 Nov 7, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pieczone chipsy z jarmużu (wegańska)
Dip z awokado i serka wiejskiego (do warzyw i chipsów) (lakto-wege)
Chipsy z plantanów czyli bananów skrobiowych (wegańska)
Musztarda domowa (wegańska+miód)
Domowy jogurt (lakto-wege)
Kefir domowy (lakto-wege)
Majonez domowy (ovo-wege)
Żurek cały domowy (bez ograniczeń)
Keczup domowy (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas