7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa jarzynowa wiosenna - ze szczawiem, sałatą i natką

Kuchnia francuska.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

3 ziemniaki
marchew
kilka liści sałaty
garść szczawiu
pół pęczka natki pietruszki
por
3 cienkie kromki chleba bez skórki
sól do smaku
kilka gałązek trybuli

Przygotowanie:

Do rondla wlać 1,5 litra wrzącej osolonej wody, dodać pokrojone w drobną kostkę ziemniaki i marchew oraz posiekane: sałatę, szczaw i pietruszkę. Gotować przez godzinę.

Po godzinie dodać pokrojonego w półplasterki pora i pokruszony chleb. Wymieszać i gotować jeszcze przez pół godziny.

Zdjąć z ognia, domieszać garść drobno posiekanej trybuli i zaraz podawać.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2000-09-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Kulinarny serwis Izy (już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa jarzynowa wiosenna z kluskami lanymi (bez ograniczeń)
Zupa jarzynowa (wegańska)
Zupa jarzynowa neapolitańska (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-grzybowa (lakto-wege)
Zupa jarzynowo-ryżowa (wegańska)
Zupa cebulowa z ziemniakami i natką (lakto-wege)
Zupa jarzynowa z zielonych ogórków (wegańska)
Zupa-krem jarzynowo-kalafiorowa (wegańska)
Zupa-krem jarzynowa z ryżem (wegańska)
Zupa wiosenna z makaronem szpinakowym (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas