7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 kg pomidorów
2 cebule
sól
cynamon
imbir
1 liść laurowy
1 goździk
5 ziaren ziela angielskiego
5 ziaren pieprzu
1/3 szkl. cukru
1/2 szkl. musztardy
1 łyżka octu
mielona słodka papryka
mielona ostra papryka

Przygotowanie:

Pomidory i cebulę pokroić w kawałki, posolić i smażyć, aż odejdzie z pomidorów skórka, przetrzeć przez sito. Otrzymany przecier gotować w dużym garnku 2–3 godz., mieszając co jakiś czas.

Po kilku godzinach ponownie dusić na małym ogniu przez ok. 2 godz. Na końcu należy dodać wszystkie przyprawy mielone oraz cukier, ocet i musztardę.

Wyparzyć wrzątkiem niewielkie słoiki, wlać gorący ketchup i pasteryzować 30 min.
Nadesłał(a) ~pomma, dnia: Nov 28, 2010
Źródło/autor przepisu: http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=59
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Keczup (ketchup) domowy (wegańska)
Keczup z cukinii (wegańska)
Musztarda domowa (wegańska+miód)
Domowy jogurt (lakto-wege)
Kefir domowy (lakto-wege)
Majonez domowy (ovo-wege)
Żurek cały domowy (bez ograniczeń)
Domowe pesto (lakto-wege)
Sezamki domowe z cynamonem (wegańska+miód)
Parówki domowej roboty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas