7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Dynia puree z ryżem i czosnkiem

Średnia ocena: [4.3 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [2]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

1/4 dyni
100 g ryżu
2 ząbki czosnku
2-3 łyżeczki przyprawy warzywnej
sól

Przygotowanie:

Obieramy dynię i wykrawamy środek, miąższ kroimy na małe kawałki. Wrzucamy je do garnka posypując każdą warstwę przyprawą warzywną. Dodajemy do dyni drobno posiekany czosnek, wlewamy pół szklanki wody i dusimy do miękkości.

W międzyczasie gotujemy ryż w osolonej wodzie.

Odsączamy i rozgniatamy dynię. Odsączamy ugotowany ryż, dodajemy do dyni i mieszamy.

Wskazówki i uwagi:

Można podawać ją na przykład z ziemniakami i kotletami.
Nadesłał(a) moni, dnia: Nov 25, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Smaczne:)
~Silverka Jul 28, 2011

FAJNE
agnmid Jan 3, 2011

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Dynia puree z grzybami (wegańska)
Dynia zapiekana z ryżem (ovo-wege)
Soczewica po arabsku - puree z cebulą, ziemniakami i czosnkiem (wegańska)
Ryż po kubańsku (z cebulą i czosnkiem) (wegańska)
Brązowy ryż z pomidorami, oliwkami i czosnkiem (wegańska)
Ryż smażony z cukinią, kurkumą i czosnkiem (wegańska)
Ryż inaczej (z grzybami suszonymi i czosnkiem) (wegańska)
Dynia z papryką (wegańska)
Aromatyczna dynia (wegańska)
Dynia curry (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas