7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska & RAW
Składniki:jabłka
ew. mięta świeża lub herbata miętowa Przygotowanie:Jabłka myjemy, pozbawiamy gniazd nasiennych, przepuszczamy przez sokowirówkę. Jeśli w soku zostaje trochę drobniutkich farfocli, które go lekko zagęszczają, tym lepiej. Lody z takiego soku będą miały lepszą konsystencję - nie będą się w nich tworzyły igiełki lodu! Albo tylko minimalnie.
Ja taki sok, bez rozcieńczania i dodawania cukru, wlewam do foremek na lody (mam takie z Ikei). Do zamrażarki i gotowe :) Wskazówki i uwagi:Grażyna: "robię też lody jabłkowo - miętowe, dodając do soku jabłkowego trochę mocnej herbatki miętowej". Ja tej wersji nie próbowałam - myślę że ze względu na dodatek wody mogą się w nich robić igiełki lodu. A może nie :)
Nadesłał(a) patrycccja,
dnia: Sep 23, 2010
Źródło/autor przepisu: pomysł pochodzi z Grażyna gotuje: http://oswajamy-kuchenke-mikrofalowa.bloog.pl/
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Koktajl/deserek truskawkowy, a z niego lody (wegańska & RAW)Sok jabłkowo-gruszkowy (wegańska) Power sok: marchewkowo-jabłkowy z buraczkiem (wegańska & RAW) Sok z marchwi (wegańska & RAW) Lody bananowe (wegańska & RAW) Lody truskawkowe (lakto-wege) Sok marchewkowo-pomarańczowy (wegańska) Sok ananasowo-bananowy (wegańska) Sok malinowy na zimę (wegańska) Sok z pomidorów i cebuli (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |