7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Lasagne z tofu, cukinią i sosem pomidorowym

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

8-10 płatów lasagne
3 cukinie
1 tofu naturalne
czosnek (kilka ząbków)
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

puszka pomidorów krojonych lub gotowy przecier pomidorowy
cebula

Przygotowanie:

Z podsmażonej cebulki, puszki pomidorów i przypraw przygotować na patelni sos pomidorowy.

Osobno na patelni podprażyć drobno pokrojony czosnek, dodać do tego cukinię pokrojoną w plastry i rozduszone widelcem tofu. Kiedy cukinia trochę zmięknie, wyłączyć, dodać sól, pieprz i gałkę.

Na dno formy do zapiekania wylać trochę sosu, układać warstwami cukinię z tofu i płatami lasagne, całość zalać resztą sosu. Zapiekać w piekarniku bez przykrycia około 60 minut.
Nadesłał(a) kordonia, dnia: 2010-07-02 21:19:00.778
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sos pomidorowy z cukinią i czosnkiem (wegańska)
Tofu w sosie pomidorowym (wegańska)
Lasagne z kabaczka z sosem pomidorowym i bazyliowym (raw food, witariańskie) (wegańska & RAW)
Tofu z sosem pomidorowo-paprykowym (wegańska)
Ryż z pikantnym sosem pomidorowym i cukinią (wegańska)
Pomidorowy sos do makaronu z cukinią i czosnkiem (wegańska)
Spaghetti z sosem pomidorowym z cukinią i brokułami (wegańska)
Spaghetti z sosem pomidorowym i ozdobną cukinią (wegańska)
Wegańskie lasagne ze szparagami, cukinią i pieczarkami (wegańska)
Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas