7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka z roszponki, buraków i marchwi

Porcja 160 g dostarcza 78 kalorii.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

spora garść roszponki (30 g)
2 średnie marchwie (200 g)
2 średnie buraki (250 g)
50 g mrożonego zielonego groszku (świeży jak najbardziej się nadaje)
100 g marynowanych srebrnych cebulek

sos:
1 łyżeczka oliwy
1 łyżeczka octu malinowego
2 łyżki wody
ulubione zioła

Przygotowanie:

Marchewkę i buraki ugotować i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Groszek rozmrozić. Cebulki odsączyć z zalewy. Oliwę połączyć z wodą, octem i ziołami. Wszystko umieścić w jednym naczyniu i dobrze wymieszać.
Nadesłał(a) mathilda, dnia: 2010-04-28 23:53:45.758
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka z buraków, marchwi i ogórka (wegańska)
Kolorowa sałatka z roszponką (wegańska)
Sałatka z roszponki z wędzonym tofu i orzechami włoskimi (wegańska)
Sałatka z buraków gotowanych (wegańska)
Sałatka z buraków i białej rzodkwi (wegańska)
Sałatka z buraka z orzechami włoskimi (wegańska)
Sałatka z buraków, cykorii i banana (wegańska)
Sałatka z buraków i czerwonego grejpfruta (wegańska)
Sałatka z buraków z jablkiem, groszkiem i jogurtem (lakto-wege)
sałatka z buraków z grejpfrutem, orzechami i niebieskim serem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas