7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Tahini (sos/pasta z sezamu) z czosnkiem



Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

10 łyżek ziaren sezamu
8 ząbków czosnku
4 łyżki wody
sok z 3 cytryn
sól
6 łyżek oliwy

Przygotowanie:

Do wysokiego naczynia wsypujemy i wlewamy wszystkie składniki. Blenderem miksujemy całość na gładką masę. Jeśli jest zbyt gęsta, dodajemy oliwę i wodę.
Nadesłał(a) majka, dnia: May 1, 2010
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Szybka indyjska pasta z soczewicy (z tahini i czosnkiem) (wegańska)
Kalafior na słodko z bananami, tahini i sezamem (wegańska)
Dressing z tofu i tahini z czosnkiem (wegańska)
Kabaczek z grilla z czosnkiem i sezamem (wegańska)
Pasta z tofu i tahini (wegańska)
Sos sezamowy "Tahini" (wegańska)
Tarator (libański sos z tahini) (wegańska)
Sos do sałatek z sezamu i siemienia (wegańska)
Hummus, czyli pasta z ciecierzycy + tahini (wegańska)
Baba - pasta/ dip z bakłażana i tahini (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas