7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sałatka makaronowa z rukolą, truskawkami i pestkami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

makaron świderki (pełne ziarno, pół opakowania)
rukola
trochę truskawek
pestki dyni

sos:
olej lniany (oliwa też może być)
ocet balsamiczny/winny
pół łyżeczki cukru
szczypta soli

Przygotowanie:

Makaron ugotować i wystudzić. Polać sosem składniki i wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Proporcje do sosu wedle uznania - może być bardziej lub mniej octowy. Można też dodać wyciśnięty ząbek czosnku lub cytrynę, pieprz.
Nadesłał(a) sztere, dnia: 2010-04-01 21:52:54.428
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Sałatka makaronowa z rukolą (wegańska)
Włoska sałatka makaronowa z rukolą, serem owczym i suszonymi pomidorami (lakto-wege)
Owsianka z mielonymi pestkami i truskawkami (lakto-wege)
Sałatka Caprese z rukolą (lakto-wege)
Sałatka z bobem, rukolą i grzybami (wegańska)
Włoska sałatka makaronowa (lakto-wege)
Makaronowa sałatka z ciecierzycą (wegańska)
Sałatka makaronowa z ogórkami (bez ograniczeń)
Sałatka ze szpinaku i truskawek (wegańska & RAW)
Sałatka fasolowa z majerankiem, rukolą i malinowym vinaigrette (wegańska+miód)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas