
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-ovo-wege
Składniki:ciasto:
40 dag mąki 6 łyżek cukru 1 cukier waniliowy (ewentualnie połowa dużego cukru waniliowego) 20 dag masła lub margaryny (najlepiej miękkie) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 duża łyżka kakao (może być trochę więcej) 2 łyżki gęstej śmietany lub 2-3 żółtka (lepiej dodać żółtka) masa serowa: 1 kg twarogu na sernik (3-krotnie mielonego) 1,5 szklanki cukru 4 łyżki stopionego masła albo ćwierć kostki miękkiego masła 5 jajek 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru Przygotowanie:
Zagnieść składniki ciasta. 1/3 ciasta zamrozić, natomiast pozostałym wykleić posmarowaną margaryną blaszkę. Składniki masy serowej zmiksować i wyłożyć na blaszkę. Na ser zetrzeć zamrożone uprzednio ciasto.
Piec ok. 55 minut w temp. 175 stopni (termoobieg). Po tym czasie dopiekam ciasto od spodu przez około 10-15 minut w troszkę niższej temperaturze. Smacznego! Wskazówki i uwagi:Ciasto zawsze się udaje :)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sernik czarno-bialy (bez ograniczeń)Czarno-białe muffiny (wegańska) Sernik na zimno (lakto-wege) Wigilijny sernik (lakto-wege) Sernik z morelami (bez ograniczeń) Sernik z brzoskwiniami (bez ograniczeń) Sernik Pani Sabiny (bez ograniczeń) Sernik murzynkowy (bez ograniczeń) Sernik z brzoskwinią (bez ograniczeń) Serniki rosyjskie (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |