7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Zupa z czerwonej soczewicy z warzywami, glonami Dulse i kaszą jaglaną

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szklanka czerwonej soczewicy
3/4 szklanki kaszy jaglanej
łyżka glonów Dulse
włoszczyzna (duża marchewka, 2 średnie pietruszki, średni por, kawałek selera)
średnia cebula
oliwa do smażenia
sól
pieprz
kurkuma
suszona bazylia

Przygotowanie:

Soczewicę dokładnie płuczemy i zagotowujemy razem z glonami w 2 szklankach wody. Gotujemy ok 20 minut.
W oddzielnym garnku gotujemy kaszę jaglaną w 1,5 szklanki wody. Po ugotowaniu przykrywamy i owijamy kocem by 'odpoczęła'.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekanego pora i cebulkę. Smażymy aż do zeszklenia warzyw. Dorzucamy marchewkę, pora i selera i dusimy razem ok 3 minuty. Warzywa wrzucamy do naszej gotującej się soczewicy, dodajemy jeszcze trochę wody. Gotujemy razem ok 15 minut.

Pod koniec dodajemy przyprawy oraz kaszę jaglaną.
Nadesłał(a) Angienatela, dnia: 2010-01-23 22:53:47.542
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Patison faszerowany kaszą jaglaną z warzywami (wegańska)
Zupa warzywna z kaszą jaglaną "zabielana" (wegańska)
Gołąbki z kaszą jaglaną (lakto-wege)
Krupnik z kaszą jaglaną (wegańska)
"Kutia" inaczej (z kaszą jaglaną) (wegańska)
Pomidory faszerowane kaszą jaglaną (wegańska)
Zupa dahl z czerwonej soczewicy (wegańska)
Zupa z czerwonej soczewicy i ryżu (wegańska)
Zupa z czerwonej soczewicy z kolendrą (wegańska)
Zupa z czerwonej soczewicy z curry i grzankami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas