7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Naleśniki pszenno-jaglaneAnia D.: "Doskonale smakuje w naleśniku połączenie mąki pszennej i jaglanej, naleśniki są delikatniejsze niż z samej mąki pszennej, są też delikatnie słodkie. Możne jest robić ze słonym lub ze słodkim nadzieniem."
Średnia ocena:
[3.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
1 szklanka mąki jaglanej (zmielonej w młynku kaszy jaglanej) ok. 2 i 1/4 szklanki zimnej wody szczypta soli szczypta kurkumy olej do smażenia Przygotowanie:Wymieszać mąkę pszenną, jaglaną, sól i kurkumę, dodać wodę, zmiksować i odstawić na 30 min. Dodać łyżeczkę oleju, wymieszać, smażyć naleśniki.
Nadesłał(a) ~w.d.,
dnia: Jan 29, 2010
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Naleśniki pszenno-żytnie na piwie (bez ograniczeń)Naleśniki pszenno-gryczano-cynamonowe (wegańska) Naleśniki owsiano-jaglane z dziurami, odlot! Precyzyjne proporcje (wegańska) Chałka pszenno-kukurydziana (lakto-wege) Krokiety fasolkowo-jaglane (wegańska) Kotlety brokułowo-jaglane (wegańska) Ciastka jaglane z czekoladą (wegańska) Ciasteczka bananowo-jaglane (wegańska) Kuleczki kokosowo-jaglane (wegańska) Kokosowe kuleczki jaglane (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
mammalin Jan 31, 2010