7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka suchego brązowego ryżu
2-3 łyżki przecieru pomidorowego 2 duże cebule 1 szklanka miękkiego tofu 3 duże ząbki czosnku majeranek sól pieprz ziołowy bułka tarta razowa do obtaczania olej do smażenia Przygotowanie:Ryż zalać 3 szklankami wrzącej wody, dodać przecier, pokrojone w kostkę i zeszklone na oleju cebule, posolić i gotować do miękkości.
Do wystudzonego ryżu dodać rozdrobnione tofu (jeśli ma grudki, to zmiksować), wyciśnięty czosnek i dobrze doprawić majerankiem, solą i pieprzem ziołowym. Formować kotlety, obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Nadesłał(a) ~w.d.,
dnia: Jan 26, 2010
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Pomidorowe kotlety z tofu (wegańska)"Pulpa" pomidorowa :) z ryżem i tofu (wegańska) Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska) Ryż z warzywami i kotletami sojowymi lub tofu w sosie curry (wegańska) Ryż pomidorowy (wegańska) Pomidorowa z ryżem (wegańska) Kotlety z ryżu i soczewicy (wegańska) Kotlety szpinakowe z tofu (wegańska) Kotlety z tofu z zieleniną (wegańska) Kotletki z tofu w sezamie (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
ryfka Oct 1, 2010