7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kotlety z pomidorowego ryżu i tofu

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka suchego brązowego ryżu
2-3 łyżki przecieru pomidorowego
2 duże cebule
1 szklanka miękkiego tofu
3 duże ząbki czosnku
majeranek
sól
pieprz ziołowy
bułka tarta razowa do obtaczania
olej do smażenia

Przygotowanie:

Ryż zalać 3 szklankami wrzącej wody, dodać przecier, pokrojone w kostkę i zeszklone na oleju cebule, posolić i gotować do miękkości.

Do wystudzonego ryżu dodać rozdrobnione tofu (jeśli ma grudki, to zmiksować), wyciśnięty czosnek i dobrze doprawić majerankiem, solą i pieprzem ziołowym. Formować kotlety, obtaczać je w bułce i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
Nadesłał(a) ~w.d., dnia: Jan 26, 2010
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Zrobiłam na białym ryżu i bez tofu, bo mi zabrakło. Bardzo dobre!
ryfka Oct 1, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pomidorowe kotlety z tofu (wegańska)
"Pulpa" pomidorowa :) z ryżem i tofu (wegańska)
Ryż z warzywami i tofu w sosie pomidorowym (wegańska)
Ryż z warzywami i kotletami sojowymi lub tofu w sosie curry (wegańska)
Ryż pomidorowy (wegańska)
Pomidorowa z ryżem (wegańska)
Kotlety z ryżu i soczewicy (wegańska)
Kotlety szpinakowe z tofu (wegańska)
Kotlety z tofu z zieleniną (wegańska)
Kotletki z tofu w sezamie (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas