7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Wodorosty hijiki "made in China" (z warzywami i sosem słodko-kwaśnym)Wykorzystując resztę warzyw z dna lodówki zrobiłam sobie całkiem wartościową kolację. Dodatek wodorostów zwiększa wartość odżywczą dania; są przy tym niewyczuwalne bo hijiki mają bardzo łagodny smak i są pozbawione zapachu stęchłego akwarium :]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 1 osobyspory kawałek pora, ok. 10 cm
1/2 średniej czarnej rzepy 1/2 małej białej rzodkwi (dajkon) 1/2 sporej marchwi trochę wodorostów hijiki, zależnie od upodobań oliwa lub olej do smażenia sos sojowy sos słodko-kwaśny: przyprawa "5 smaków" łyżka przecieru pomidorowego trochę brązowego cukru soku z cytryny 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Chiński mix warzyw z bambusem w sosie słodko- kwaśnym (wegańska)Sos słodko-kwaśny z pomidorami i ananasem (wegańska) Słodko-kwaśne buraki (wegańska) Chiński sos słodko-kwaśny (na bazie koncentratu pomidorowego) (wegańska) Cykoria duszona słodko-kwaśna (wegańska) Makaron ryżowy z wodorostami oraz warzywami duszonymi (wegańska) Dressing czosnkowo-słodko-kwaśny PY-CHA! (wegańska) Kotlety sojowe w zalewie słodko-kwaśnej (wegańska) Soczewica słodko-kwaśna - z ananasem i ogórkami kiszonymi (wegańska) Wykwintna zielona soczewica w słodko-kwaśnej glazurze (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
podane na ryżu
gradzia Dec 17, 2012