7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Soja z pieczarkami w sosie beszamelowym

Średnia ocena: [3.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 szklanki soi gotowanej lub konserwowej
1 szklanka pokrojonych pieczarek
3 łyżki masła lub oleju
3 łyżki mąki
1 szklanka mleka, zwykłego lub roślinnego
sól
1 łyżka soku cytrynowego
natka pietruszki

Przygotowanie:

Pieczarki dusimy na maśle lub oleju.

Z masła, mąki i mleka robimy sos beszamelowy. Mieszając dodajemy pieczarki i soję, dusimy przez 10 min. Doprawiamy do smaku, dodajemy natkę pietruszki.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: Sep 3, 2000
Źródło/autor przepisu: na podstawie Soja - roślina XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Bardzo smaczne i sycace - zrobilam na jeden obiad a starczy na 2 razy.
Swietne z brazowym ryzem.
bara1bara Mar 23, 2001

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Marchew w sosie beszamelowym (bez ograniczeń)
Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną soją (lakto-wege)
Cukinia faszerowana soją, warzywami i pieczarkami (wegańska)
Soja w sosie pomidorowym z czosnkiem i ziołami (wegańska)
Rizzi – bizzi (potrawa włoska) z pieczarkami i groszkiem lub soją konserwową (lakto-wege)
Pieczarki w sosie własnym (lakto-wege)
Pieczarki w sosie własnym, na maśle (lakto-wege)
Placki ziemniaczane z sosem z pieczarek (ovo-wege)
Sos pomidorowy z koncentratu, z pieczarkami (wegańska)
Pieczone pieczarki w sosie słonecznikowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas