7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Soja z pieczarkami w sosie beszamelowym
Średnia ocena:
[3.5
z 2 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:2 szklanki soi gotowanej lub konserwowej
1 szklanka pokrojonych pieczarek 3 łyżki masła lub oleju 3 łyżki mąki 1 szklanka mleka, zwykłego lub roślinnego sól 1 łyżka soku cytrynowego natka pietruszki Przygotowanie:Pieczarki dusimy na maśle lub oleju.
Z masła, mąki i mleka robimy sos beszamelowy. Mieszając dodajemy pieczarki i soję, dusimy przez 10 min. Doprawiamy do smaku, dodajemy natkę pietruszki.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: Sep 3, 2000
Źródło/autor przepisu: na podstawie Soja - roślina XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Marchew w sosie beszamelowym (bez ograniczeń)Zupa z camembert z pieczarkami i konserwową lub gotowaną soją (lakto-wege) Cukinia faszerowana soją, warzywami i pieczarkami (wegańska) Soja w sosie pomidorowym z czosnkiem i ziołami (wegańska) Rizzi – bizzi (potrawa włoska) z pieczarkami i groszkiem lub soją konserwową (lakto-wege) Pieczarki w sosie własnym (lakto-wege) Pieczarki w sosie własnym, na maśle (lakto-wege) Placki ziemniaczane z sosem z pieczarek (ovo-wege) Sos pomidorowy z koncentratu, z pieczarkami (wegańska) Pieczone pieczarki w sosie słonecznikowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Swietne z brazowym ryzem.
bara1bara Mar 23, 2001