
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:3 szklanki soi gotowanej lub konserwowej
1 cebula 4 łyżki masła lub oleju do smażenia 2 szklanki bułki tartej 1 cytryna szczypiorek Przygotowanie:
Cebulę podsmażamy na maśle lub oleju. Soję mieszamy z bułką tartą i podsmażamy razem z cebulą. Dodajemy sok z cytryny i posypujemy szczypiorkiem.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: Sep 3, 2000
Źródło/autor przepisu: Soja - roślina XXI wieku (Zielone Brygady)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() lagatta Jul 14, 2011
Absolutny hit, szybki, prosty pyszny! Tylko pamietajcie, zeby cebule z soja osobno podsmazyc (najpierw cebulka, potem soja, sol, pieprz, ew sos sojowy), a na patelce przyrumienic buleczke i polaczyc z maselkiem (duzo ;)
Paluchy lizac! ~Marysia Oct 21, 2007 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Kalarepka z bułką tartą (wegańska)Kapusta (z wody) z bułką tartą (wegańska) Makaron z warzywami i bułką tartą (wegańska) Szpinak z tofu w bułce tartej (wegańska) Omlet z soją, cebulą i pomidorami (ovo-wege) Kiełki KaBom (smażone w bułce tartej) (bez ograniczeń) Cukinia smażona w "jajku-len" i bułce tartej (wegańska) Fasola Jaś ze śliwkami suszonymi i bułką tartą (wegańska) Rzodkiew / rzodkiewki na ciepło z bułką tartą (wegańska) Farsz do tarty z cebuli i papryki (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Kasia . , 3 Feb 7, 2012