7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Jogurt domowy, naturalny lub owocowy

Domowy sposób na rozmnożenie jogurtu.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 litr mleka
50 ml jogurtu z żywymi kulturami bakterii
dowolne owoce z wyjątkiem kiwi (opcjonalnie)

Przygotowanie:

Po zagotowaniu schładzamy mleko do temperatury ok. 40°C. Dodajemy jogurt i zostawiamy na 12 godzin w termosie lub w ciepłym miejscu (np. w pobliżu kaloryfera).

Po upłynięciu tego czasu odlewamy trochę serwatki (w zależności od tego, jaki gęsty chcemy mieć jogurt), dodajemy zmiksowane owoce i studzimy w lodówce.

Wskazówki i uwagi:

Gotowy jogurt trzymamy w lodówce.
Nadesłał(a) pat, dnia: Sep 2, 2000
Źródło/autor przepisu: Wegetariańska książka kucharska (serwis już nie istnieje)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja czytałam inny przepis zrobiłam i to wyszło
~Misia Feb 25, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Domowy jogurt (lakto-wege)
Jogurt domowy (dali) (lakto-wege)
Niesamowity naturalny jogurt z mleka sojowego i okruszka tempehu (wegańska)
Mrożony "jogurt" z tofu (bananowy lub inny owocowy) (wegańska)
Jogurt 1 (lakto-wege)
Jogurt 3 (lakto-wege)
Jogurt 2 (lakto-wege)
Mleko owsiane naturalne (wegańska)
Jogurt po bośniacku (lakto-wege)
Cynamonowy jogurt (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas