7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Smażone banany z kokosowym mlekiem

Przepis pochodzi z Indonezji.

Średnia ocena: [5.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [0]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

4 banany
200 ml mleka kokosowego
7,5 dag mąki ryżowej
5 dag masła roślinnego (wegańskiego)
1 zielona cytryna
sól
cukier puder lub syrop klonowy

Przygotowanie:

Przesiać przez sito mąkę i 2 szczypty soli. Rozpuścić połowę masła, dodać mleko kokosowe oraz mąkę z solą. Mieszać trzepaczką aż do otrzymania gładkiej masy bez grudek.

Obrać banany, zanurzyć w masie i smażyć na patelni, na maśle, na wolnym ogniu przez ok 10 min. W połowie smażenia odwrócić banany, by były zrumienione z obu stron. Usmażone skropić sokiem z cytryny, posypać cukrem pudrem lub polać syropem klonowym.
Nadesłał(a) aisza, dnia: 2009-09-29 10:32:36.678
Źródło/autor przepisu: Le monde de la cuisine
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Banany w mleku kokosowym (wegańska)
Banany gotowane w mleku kokosowym, z posypką (wegańska)
Banany kokosowe na ciepło (lakto-wege)
Banany w cieście kokosowym (wegańska)
Banany smażone w cieście naleśnikowym (wegańska)
Marchewka z mlekiem kokosowym (wegańska)
Banany smażone w cieście pszenno-ryżowym (wegańska)
Przekąska z banana z mlekiem w proszku i płatkami kukurydzianymi (wegańska)
Krem z kalarepy z mlekiem kokosowym (wegańska)
Płatki ryżowe na mleku kokosowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas