
7745 przepisów wegetariańskich
w tym 4932 wegańskich
w tym 4932 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:25 dag brukselki
1 duży por 1 łyżka przecieru pomidorowego kilka łyżek sosu sojowego (do smaku) olej do smażenia Przygotowanie:Brukselkę pokroić na plastry, por na paseczki. Rozgrzać wok (lub dużą patelnię), wlać olej, wrzucić warzywa, ciągle mieszając poddusić kilka minut. Sos sojowy wymieszać z 1/3 szkl. gorącej wody, wlać do warzyw, dodać przecier. Dusić pod przykryciem jeszcze chwilę.
Nadesłał(a) ~w.d.,
dnia: Sep 14, 2009
Źródło/autor przepisu: wege.dzieciak.pl, Ania D.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:
świetny przepis. Dodałam boczniaki (bo akurat sezon), uprażone ziarna słonecznika i trochę kiełków. Zaserwowałam ze makaronem spaghetti razowym. Rewelacja.
aggy1276 Nov 30, 2012
Pyszota :)
~Kornela Oct 28, 2012 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Brukselka duszona w marchewce (wegańska)Brukselka duszona w sosie pomidorowym (wegańska) Duszony por z pieczarkami (wegańska) Brukselka z porem i suszonymi pomidorami w sosie z mleka kokosowego (wegańska) Zupa z ciecierzycy z duszonym porem (wegańska) Duszony kalafior, brukselka, żółta fasolka szparagowa z prażonym sezamem (wegańska) Marchewka duszona z pestkami dyni i porem (wegańska) Brukselka zapiekana z ryżem (bez ograniczeń) Brukselka z kasza gryczaną (bez ograniczeń) Brukselka po prostu (gotowana) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~jolkajolka Feb 23, 2014