7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Crostini

Banalnie prosta, włoska przekąska podawana na ciepło - świetnie się sprawdza na "gadanych" imprezach i jako śniadanie czy podwieczorek...

Średnia ocena: [4.8 z 4 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [5]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

bagietka
ser mozarella
oliwa z oliwek
pomidory
oregano

Przygotowanie:

1. Bułkę pokroić wszerz i posmarować oliwą.
2. Ser zetrzeć na tarce (grube oczka), a pomidory pokroić w drobną kostkę.
3. Na pokrojone kromki bułki położyć pomidory, ser i posypać oregano.
4. Wrzucić do nagrzanego piekarnika na 10-15 minut.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Jun 28, 2000
Źródło/autor przepisu: koleżanka mieszkająca we Włoszech
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Hmm czy to nie to samo co brushetta?
~yamaszka Jan 5, 2007

Lubię tę psychodeliczną zabawę. To mój trzeci wpis ;-). Jakoś pominąłem 2004 rok...
"Przepraszam za nie na temat"
~Rafal Aug 8, 2005

Przepis brzmi bardzo prosto- i bardzo smacznie:) Mam nadzieję, że niedługo będę mogła sobie zjeść Crostini^^
~oilia__ Jul 21, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Crostini czyli chleb czosnkowy (wegańska)

Nowości:

Zupa krem z jarmużu z kaszą jęczmienną (wegańska)
Denaturatka - zupa z kapusty czerwonej (wegańska)
Bigos z kiszonych buraków (wegańska)
Aromatyczne pieczone ziemniaki z sosem z jarmużu, pomidorów i garam masala.. (wegańska)
Zapiekanka z bakłażanem i cukinią (wegańska)
Domowe pesto (lakto-wege)
Azjatyck mix- improwizacja (wegańska)
Tarta zimowa ze szpinakiem (wegańska)
Bakłażany zapiekane z jabłkiem (wegańska)
Surówka z czerwonej kapusty (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas