
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Smarowidło daktylowe / słód daktylowyProste w wykonaniu smarowidło będące alternatywą dla dżemu i innych słodkości. W zależności od gęstości może być używane do chleba lub dosładzania wszystkiego tego, czego nie chcemy słodzić cukrem lub miodem:)
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:kilkanaście suszonych daktyli
woda - ilość zależy od preferowanej gęstości smarowidła Przygotowanie:
Daktyle wystarczy wrzucić do wody i gotować tak długo, aż rozmiękną, a woda odparuje. Gdy masa trochę ostygnie, trzeba zmiksować ją dla uzyskania większej jednolitości.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:![]() Luna7 Feb 18, 2013
Luna7, no co ty, gotowane daktyle sa miękkie niczym papka, czym je miksowałaś, że sprawiło Ci to problem?
efedrina Feb 17, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Syrop - słód - miód daktylowy (wegańska)Ciasto owsiano-daktylowe (wegańska) Ciasto daktylowe z orzechami (ovo-wege) Kulki orzechowo-daktylowe (wegańska) Ciasto daktylowo-pomarańczowe (wegańska) Ciasto marchewkowo-daktylowe (wegańska) Placek daktylowy z lukrem kokosowym (ovo-wege) Daktylowe ciasto z pysznym sosem (bez ograniczeń) Śniadaniowe ciasto kokosowo-daktylowe (wegańska) Ciasto pestkowo-daktylowe bez cukru (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
efedrina Feb 19, 2013