7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Sos pieczarkowy z parmezanem

Ja najbardziej lubię do kopytek lub klusek śląskich, ale nadaje się do wszystkiego - do makaronu, ziemniaków czy kaszy.

Średnia ocena: [4.5 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [1]


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 3 osób

200g pieczarek
cebula
1 ząbek czosnku
50g sera parmezan
300ml śmietanki kremówki
2 łyżki świeżo pokrojonej natki pietruszki
sól
pieprz
szczypta curry (najlepsza tikka masala)
olej do smażenia

Przygotowanie:

Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę drobno posiekać.
Na patelni rozgrzać olej i przez 2 minuty smażyć cebulę i przeciśnięty czosnek. Dodać pieczarki. Doprawić, gdy grzyby puszczą wodę i smażyć, aż woda prawie w całości odparuje.
Dodać śmietankę, parmezan i natkę, zamieszać. Dusić jeszcze minutkę.
Nadesłał(a) ryfka, dnia: Jun 10, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

ja dodaje jeszcze łyżkę maki i masła zeby był gęsciejszy,akurat jutro robię i mam parmezan ciekawa jestem polaczenia,pozdrawiam
Justaaa Sep 25, 2012

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Pęczak z sosem pieczarkowym (lakto-wege)
Sos pieczarkowy lub z kurkami (lakto-wege)
Sos pieczarkowy ze smietaną (lakto-wege)
Sos pieczarkowo-soczewicowy (wegańska)
Sos pieczarkowy z soczewicą (wegańska)
Sos P. (pieczarkowo-porowy) (wegańska)
Orkisz z sosem pieczarkowym (wegańska)
Makaron z sosem pieczarkowo-cebulowym (wegańska)
Kostka sojowa w sosie pieczarkowym (wegańska)
Pieczarkowe racuszki z sosem szpinakowym (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas