
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:ryż do sushi
ocet ryżowy cukier sól nori wasabi ogórek lub ser topiony lub inne dodatki sos sojowy Przygotowanie:
Jak ktoś się zna, to wie jak ugotować ryż do sushi :-) A jak nie zna, to niech wyszuka :-)
Nigiri to kulki ryżu uformowane w dłoniach i muśnięte wasabi, na to cieniuteńki plasterek ogórka/ serek... można coś innego również, jakieś podpowiedzi? Dekoracji i smaku doda tutaj paseczek nori owijający całość. Maczamy w sosie sojowym. Wskazówki i uwagi:Imbir wskazany!
![]() Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() Nowe komentarze:
równie dobrze jak przepisu na ryż można poszukać lepszego przepisu na sushi w necie - ten jest żenujący.
~zushi Feb 17, 2010
mysle, ze sposob gotowania ryzu do sushi bylby (powinien byc) fundamentem tego przepisu...
~ksz Feb 7, 2010 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Sushi (wegańska)"Sushi" z cukinii (wegańska) Kasza mazurska do sushi (wegańska) Sushi witariańskie (raw food) (wegańska & RAW) Soba maki - sushi w nowym wydaniu (wegańska) Sushi Wanieczka z pędami babmusa i ogórkami kiszonymi (wegańska) Ryż do sushi - wybór, sposób przygotowania, wskazówki (wegańska) Marynowany imbir (gari) do sushi i innych dań kuchni japońskiej (wegańska) Daikon gari - biała rzodkiew a'la imbir gari (dodatek do sushi) (wegańska & RAW) Sushi nasze ulubione - z awokado, marynowaną białą rzodkwią i papryką (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~todokanai Jul 11, 2010